Santa Maria al Monte

Santa Maria al Monte

De eeuwenoude ‘Santa Maria al Monte’ tonic likeur wordt bereid volgens een oud recept doorgegeven van generatie op generatie. De legende vertelt dat de monniken van de ’Santa-Maria-al-Monte’ – klooster een kostbare boekrol met een recept van de “Wonderbaarlijk Lissire Santa Maria” hebben gegeven aan de eclectische Vincenzo Castrovillari.
De dosering en kwaliteiten van de meer dan dertig ingrediënten worden strikt nageleefd. De kruiden worden zorgvuldig gecontroleerd, de verwerkingsen rijpingsperiode neemt bijna anderhalf jaar in beslag. De koude infusie van gemalen kruiden, wortelstokken, bloemen, wortels, schors, zaden, harsen en bladeren duurt bijna twee maanden en garandeert de extractie van de beste bestandsdelen van genezende planten. Na acht maanden rijping wordt het verkregen mengsel gemixt met alcohol en suiker, en na nog eens zes maanden rijping wordt een bitter van 40% alcohol verkregen, met een volle en zachte smaak, bekend om zijn perfect geharmoniseerde aroma’s en zijn unieke spijsverteringseigenschappen. Een uitzonderlijke, intense en uitgebalanceerde tonische drank, om puur of met ijs van te genieten aan het einde van een maaltijd, en perfect naast een koffie.

De range van Santa Maria al Monte omvat:

  • Amaro – kruidenlikeur van meer dan dertig ingredënten
  • Limoncino Portofino – exclusief van citroenschillen uit de Ligurische Rivièra (2018 Grand Silver Medal, Concours Mondial de Bruxelles)
  • Sambuca – anijszaad en vlierbloesem, oeroude koperen alambiek
  • Amaretto – wijndistillaat, kruiden, vanille en amandelen uit Sicilië
  • Elixir di Caffè – koffie-infusie likeur volgens een Genuaanse wijze met selectie en branding van de beste Arabica koffiebonen.

Bron: www.petrusboonekamp.nl